PUŢINE SANCŢIUNI PE LEGEA ANTIFUMAT. DOAR POLIŢIA LOCALĂ APLICĂ LEGEA

PUŢINE SANCŢIUNI PE LEGEA ANTIFUMAT. DOAR POLIŢIA LOCALĂ APLICĂ LEGEA

Potrivit unei statistici la nivel national, la o lună de la intrarea în vigoare a legii antifumat, pompierii, poliţia locală şi forţele Ministerului de Interne au aplicat 795 de amenzi şi 1.043 de avertismente pentru încălcarea prevederilor acesteia. La Buzău, însă, statistica nu arată deloc bine. La nivel local, doar poliţiştii locali au luat în serios această lege şi au pus-o în aplicare, în timp ce pompierii, jandarmii şi poliţiştii naţionali nu fac nimic în acest sens.

fumat interzisPotrivit unui comunicat, în ultima lună, de când a intrat în vigoare legea antifumat, pompierii, poliţia locală şi forţele Ministerului de Interne au aplicat 795 de ameni în sumă totală de 186.900 de lei şi 1.043 de avertismente pentru încălcarea prevederilor noii legi.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Buzău. Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Buzău, pompierii nu au aplicat nicio amendă, poliţiştii naţionali au dat 5 avertismente şi o amendă, iar jandarmii au aplicat o amendă şi au dat un avertisment. Doar poliţiştii locali au reuşit aplice legea în mod corespunzător.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate tinerilor şi adolescenţilor care au fost prinşi fumând în locuri interzise prin lege.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere.

(Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…