PRIMA ÎMPĂDURIRE. PESTE O SUTĂ DOUĂZECI DE MILIOANE DE EURO PENTRU PLANTĂRI DE COPACI

PRIMA ÎMPĂDURIRE. PESTE O SUTĂ DOUĂZECI DE MILIOANE DE EURO PENTRU PLANTĂRI DE COPACI

Până la sfârşitul lunii martie, cei care au cel puţin un hectar de teren, arabil sau nu, pot depune cereri de finanţare pentru prima împădurire. Finanţările diferă in funcţie de zona în care se află terenul, de soiul pomilor care se plantează şi de alte condiţii stabilite în proiectul tehnic. Cea mai mare sumă care se poate lua pentru prima împădurire nu poate depăşi 7 milioane de euro pentru un proiect.

IMPADURIREDupă ce statul a dezvoltat programe de finanţare pentru prima casă ori pentru prima maşină, a venit şi rândul proprietarilor de terenuri să poată beneficia de un astfel de program.

Este vorba despre programul Prima Împădurire, care dispune de un fond de peste 124 milioane de euro, iar un solicitant nu poate obţine mai mult de 7 milioane euro pentru un proiect.

Ajutorul oferit de stat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale se acordă pentru înfiinţarea de perdele forestiere sau de trupuri de pădure.

Cei care deţin terenuri agricole sau neagricole de cel puţin un hectar, persoane fizice, juridice sau Unităţi Administrativ Teritoriale, pot beneficia de această finanţare.

După ce vor fi îndeplinite toate condiţiile impuse de programul Prima Împădurire, solitanţii eligibili vor putea semna contractul de finanţare şi vor primi sumele stabilite pentru derularea proiectului.

Plantaţiile vor trebui îngrijite timp de maximum 12 ani. Pentru întreţinerea lor vor fi acordate anual sumele de bani prevăzute în contract.

Cererile de sprijin pot fi depuse la sediul APIA până la data limită de 31 martie 2017. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “PRIMA ÎMPĂDURIRE. PESTE O SUTĂ DOUĂZECI DE MILIOANE DE EURO PENTRU PLANTĂRI DE COPACI

  1. Ce documente trebuie la APIA.Vreau sa pun si eu 4ha

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…