„PENTRU VOI MUGURI NOI”. ÎNCEPE A ŞAPTEA EDIŢIE A FESTIVALULUI MIHAELA RUNCEANU

„PENTRU VOI MUGURI NOI”. ÎNCEPE A ŞAPTEA EDIŢIE A FESTIVALULUI MIHAELA RUNCEANU

Peste 100 de concurenţi din ţară şi de peste hotare se vor afla în concurs la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Mihaela Runceanu – pentru voi muguri noi” de la Buzău. Festivalul – concurs se desfăşoară între 18 şi 20 iunie la sala Teatrului „George Ciprian”, sub preşedinţia de onoare a domnului Nicolae Runceanu. În Gala Laureaţilor, printre cei care vor susţine recitaluri va fi şi Luminiţa Anghel.

trofee runceanuO nouă ediţie a Festivalului internaţional pentru copii şi tineret „Mihaela Runceanu – pentru voi muguri noi”, organizat de Asociaţia Pentru Tineret Buzău 2010, se va desfăşura anul acesta la Buzău.

Luni, 18 iunie, prima zi de concurs va deschide festivalul la ora 11, la sala Teatrului „George Ciprian”

După perioada de preselecţii, cuprinsă între 15 aprilie şi 30 mai, dintre cei 132 de participanţi înscrişi au fost selectaţi 101, atât din ţară cât şi din străinătate.

Pentru prima dată în istoria festivalului, concurenţii de peste 15 ani vor cânta live, acompaniaţi de bandul Dan Dimitriu, care va fi şi preşedintele juriului.

Din juriu mai fac parte, alături de nume binecunoscute, compozitorul Titus Andrei, realizator de emisiuni Radio România şi producătorul TV din Portugalia, Nuno Figueira.

Ca şi în anii anteriori, preşedintele de onoare al festivalului este domnul Nicolae Runceanu, tatăl Mihaelei.

La Gala Laureaţilor din 20 iunie, Luminiţa Anghel va susţine un recital cu totul special.

Anul acesta finanţările au fost mai generoase şi au venit din partea Primăriei Buzău, a  Consiliului Judeţean,  a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi a Ministerului Educaţiei.

Din acest motiv, alături de diplome şi cupe,  copiii vor primi şi premii în bani

Buzoienii sunt invitaţi să participe la cele trei zile de festival când, pe scena Teatrului „George Ciprian”, se vor face auzite cele mai frumoase voci de copiii din România.

Intrarea este liberă pentru toţi cei care au suflet de copil, indiferent de vârstă. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…