PENSINONARI ÎN FAȚA ÎNCERTITUDINILOR. ÎNGRIJORĂRILE SENIORILOR, LA ÎNCEPUT DE AN

PENSINONARI ÎN FAȚA ÎNCERTITUDINILOR. ÎNGRIJORĂRILE SENIORILOR, LA ÎNCEPUT DE AN

După ce punctul de pensie a fost majorat cu 14 procente și nu cu 40%, cât prevedea legea, seniorii află, înmărmuriți, că este amânată și obișnuita indexare cu rata inflației, la început de an. Mulți dintre vârstnici merg la Casa de Pensii și întreabă despre majorări și despre recalculări. Din păcate, funcționarii nu le pot da un răspuns. Aceste decizii sunt la București.

pensii 5 pensii 2

Pensionarii au primit vestea că, la începutul acestui an, nu o să mai fie vorba despre o indexare cu rata inflație, potrivit legii, guvernanții întrecându-se în declarații pe această temă în încercarea de a domoli din reacțiile vârstnicilor.

Nu numai despre majorări întreabă seniorii buzoieni, atunci când merg la Casa de Pensii. Recalcularea veniturilor este o altă temă de interes. Nici aici nu sunt vești bune.

Singurele certitudini, pentru moment, sunt legate de majorarea contribuției de asisgurări sociale și de posibilitatea plății vechimii în muncă.

Dezbaterile aprinse pe tema pensiilor au început în momentul în care, anul trecut,  Guvernul PNL, invocând lipsa banilor, a luat decizia amânării aplicării legii care prevedea un plus de 40% la punctul de pensie. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…