NU MAI SUNTEM PE PRIMUL LOC ÎN ȚARĂ. BUZĂUL COBOARĂ ÎN TOPUL ȘOMERILOR

NU MAI SUNTEM PE PRIMUL LOC ÎN ȚARĂ. BUZĂUL COBOARĂ ÎN TOPUL ȘOMERILOR

După un an greu, cu mii de buzoieni în șomaj tehnic și alte câteva mii de persoane revenite din străinătate și fără un loc de muncă, Buzăul ajungea la finele lui 2020 pe un nedorit prim loc în topul clasamentului privind rata șomajului. Din fericire, lunile ianuarie și februarie au înregistrat un trend ascendent în ceea ce privește încadrarea în piața muncii, rata șomajului scăzând de la 7,63 la 7, 01%.
tociu 1Încet dar sigur, lucrurile încep să se miște, în piața muncii buzoiene. Dacă în luna decembrie, județul ocupa locul întâi în topul ratei șomajului, primele două luni ale lui 2021 au înregistrat un trend ascendent, în ceea ce privește ocuparea forței de muncă. În luna februarie, rata șomajului a fost de 7.01 %, față de 7.63 %, atât cât se înregistrase la finele anului trecut. Evident, cei mai mulți dintre cei înregistrați într-o formă de plată la AJOFM provin din rândul persoanelor beneficiare ale legii 416, peste 10000.
Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă dau vina pe pandemie. Efectele covid19 s-au resimțit în piața muncii, dar și în activitatea instituției. Cele mai multe dintre cursurile de formare sau reconversie profesională au fost anulate iar vizele pentru cei aflați într-o formă de plată au fost acordate din oficiu.
Februarie a adus primele statistici pozitive, în ceea ce privește reintegrarea celor fără un job în piața muncii. Peste 800 de buzoieni s-au angajat, performanță bună, spun reprezentanții AJOFM, pentru o lună de iarnă.
Ramane problema beneficiarilor ajutorului social minim garantat, categorie care reprezintă de fapt grosul persoanelor indemnizate. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…