MODIFICĂRI MAJORE ÎN PROCEDURA DE EXAMINARE PENTRU SUSŢINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

MODIFICĂRI MAJORE ÎN PROCEDURA DE EXAMINARE PENTRU SUSŢINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

SCOALA DE SOFERI
Pe data de 11 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ care aduce modificări la procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, printre acestea stabilindu-se şi că susţinerea probei teoretice va avea loc în aceeaşi zi în care candidaţii sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare, respectiv ziua înscrierii. Cel mai important lucru este că se reglementează modalitatea de susţinere a probei practice şi a celei teoretice în vederea obţinerii permisului de conducere pentru mopede.
Potrivit art. 8 din Ordinul nr. 286/2010, candidaţii la obţinerea permisului auto trebuie să susţină proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea îşi pierde valabilitatea.
De asemenea, de acum înainte, solicitarea şi datele necesare înregistrării candidaţilor în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică.
În acest caz, candidaţii aflaţi la prima examinare trebuie să se prezinte, pentru verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi înregistrarea în aplicaţia informatică de examinare, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de către şcoala de conducători auto. În caz contrar, solicitarea îşi pierde valabilitatea.
Candidaţii declaraţi «admis» la proba teoretică se programează pentru susţinerea probei practice, în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării.

Ordinul nr. 82/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 340 din 11 iunie 2013 (M.Of. 340/2013), cu modificări la Ordinul nr. 286/2010

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…