MEMORIAL “ALEXANDRU CRISTIAN”, LA SALA SPORTURILOR. EVENIMENTUL A AJUNS LA CEA DE-A VIII-A EDIŢIE

MEMORIAL “ALEXANDRU CRISTIAN”, LA SALA SPORTURILOR. EVENIMENTUL A AJUNS LA CEA DE-A VIII-A EDIŢIE

Sala Sporturilor Romeo Iamandi va găzdui, în zilele de 27 şi 28 decembrie, Memorialul „Alexandru Cristian”, eveniment organizat de preşedintele clubului Metalul Buzău, Gheorghe Guiu. Înainte de finala competiţiei, este programat si un meci de old-boys, la care vor participa foşti componenţi ai Gloriei Buzău.

chislingEvenimentul îl evocă pe fostul mare portar buzoian şi se află, deja, la cea de-a 8-a ediţie. Vor participa opt echipe formate din copii născuţi după anul 2006 iar competiţia va fi structurată pe 2 grupe, semifinale şi finală.

Anul acesta, organizatorii au programat şi un meci de old-boys, înainte de finala competiţiei. Îşi vor da concursul cele mai reprezentative figuri ale Gloriei Buzău, jucători care au pus umărul la cele două promovări din 78 şi 84.

Cristian Alexandru, buzoian get-beget, este portarul care şi-a adus aportul la ambele promovări ale Gloriei pe prima scenă fotbalistică. A apărat în sezonul 77-78, sub bagheta reputatului Ion Ionescu, an în care Gloria reuşea, după un parcurs de excepţie, promovarea în Divizia A.

După un periplu la Suceava, Cristian Alexandru revenea la Buzău şi îmbrăca, din nou, tricoul Gloriei. În sezonul 83-84, de data aceasta cu Gheorghe Constantin pe bancă, buzoienii reuşeau cea de-a doua promovare.

Cei mai buni dintre puştii participanţi la memorial vor fi premiaţi. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…