MĂRŢIŞOARE ROMÂNEŞTI. CREATORII POPULARI CONFECŢIONEAZĂ MĂRŢIŞOARELE PE LOC

MĂRŢIŞOARE ROMÂNEŞTI. CREATORII POPULARI CONFECŢIONEAZĂ MĂRŢIŞOARELE PE LOC

Mâine este 1 martie, ziua în care se oferă tradiţionalul mărţişor. Adevăratele mărţişoare româneşti pot fi găsite la expoziţia Centrului Judeţean de Cultură şi Artă de la Galeriile de Artă. Meşterii populari şi artişti din tot judeţul confecţionează pe loc mărţişoare, felicitări şi alte obiecte tradiţionale.

martisoare galerii 3Sala de expoziţie a Centrului Judeţean de Cultură şi Artă de la Galeriile de Artă constituie un adevărat centru de interes pentru buzoieni, în zilele Mărţişorului.

Artişti şi meşteri populari din tot judeţul expun şi confecţionează în faţa vizitatorilor mărţişoare, felicitări şi alte obiecte tradiţionale.

Artiştii populari buzoieni confecţionează mărţişoare cât mai apropiate de cultura tradiţională românească, cu ajutorul unor tehnici de lucru moştenite din vechime.

Şi, pentru ca tradiţiile să nu se piardă, copiii de la Palatul Copiilor şi de la Şcoala Gimnazială Merei, învaţă, la rândul lor, să manufactureze mici obiecte de artă populară.

Peste 30 de artişti şi meşteri populari sunt prezenţi la expoziţia de la Galeriile de Artă cu cele mai frumoase creaţii ale lor.

Expoziţia de mărţişoare oferă un prilej excelent tuturor celor care menţin tradiţia de 1 şi de 8 martie, să cumpere obiecte cu adevărat originale. Sunt mici bijuterii pe care meşterii populari le confecţionează şi care merită să fie dăruite.

Expoziţia va fi deschisă pentru vizitatori până pe 16 martie. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si