MAI PREGĂTIȚI FAȚĂ DE COLEGII MAI MARI. REZULTATELE DE LA SIMULARE, ANUNȚATE LA CAMPUS TV

MAI PREGĂTIȚI FAȚĂ DE COLEGII MAI MARI. REZULTATELE DE LA SIMULARE, ANUNȚATE LA CAMPUS TV

Elevii de gimnaziu au luat medii mai mari, comparativ cu cele obținute de tinerii de liceu angrenați în simularea examenelor. Și de această dată, matematica s-a dovedit piatra grea de încercare pentru mulți dintre copiii buzoieni de clasa a VIII-a. La simularea evaluării naționale, peste 40% dintre viitorii absolvenți de gimnaziu au luat sub nota 5, la proba de foc. La limba și literatura română, procentul notelor peste 5 este de aproape 74%.

simulare mate 4Viitorii absolvenți de gimnaziu, care au participat la simularea evaluării naționale, și-au aflat rezultatele. Statistica a fost prezentată, în premieră, la Campus TV, vineri, de către inspectorul școlar general, profesorul Ionel Meiroșu.

La proba de română au fost cinci lucrări de 10, iar peste 900 de adolescenți au avut note între 8 și 10. La testul de matematică au fost 17 elevi care au primit nota maximă și peste 350 cu teze evaluate între 8 și 10. 

Urmează, ca de obicei, o perioadă intensă de recuperare, cu ore predate de profesorii de română și de matematică, pentru elevii interesați.

Elevii țintă pentru meditațiile organizate de școli vor fi cei care au avut cel mai mult de suferit din cauza restricțiilor pandemice.

Examenul propriu-zis pentru viitorii absolvenți de gimnaziu este programat să înceapă în vară, pe 22 iunie. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…