LOCUITORII DIN CARTIERUL „MIHAI VITEAZUL” VOR COLECTA DEŞEURILE VEGETALE ŞI BIODEGRADABILE ÎN PUBELE MARO

LOCUITORII DIN CARTIERUL „MIHAI VITEAZUL” VOR COLECTA DEŞEURILE VEGETALE ŞI BIODEGRADABILE ÎN PUBELE MARO

Firma de salubritate RER Ecologic continuă dotarea utilizatorilor de la case cu recipienţi pentru depozitarea deşeurilor biodegradabile şi vegetale. În perioada 7 -14 iunie 2016, reprezentanţii RER distribuie pubele maro pe toate străzile din cartierul Mihai Viteazul.

pubela 2După ce au fost distribuite astfel de pubele în cartierul Nicolae Titulescu şi în cartierul Poştă, acum este rândul locuitorilor din „Mihai Viteazul” să primească recipiente pentru deşeuri verzi. Procesul de distribuire a pubelelor maro se va desfăşura ca şi până acum, etapizat, în fiecare zi în perioada 7 -14 iunie vor fi în grafic anumite străzi, programul fiind anunţat în prealabil locuitorilor din acest cartier de către echipa de informare a firmei de salubrizare. Dacă vremea va fi bună, programul de distribuire se va încadra în perioadă mai sus amintită.

Odată cu distribuirea pubelei maro, în cartierul Mihai Viteazul se va aplica depozitarea şi colectarea deşeurilor pe trei fracţii: deşeuri menajere, deşeuri reciclabile şi deşeuri biodegradabile/vegetale, fiecare tip de deşeu fiind depozitat în recipiente separate. De asemenea, colectarea separată pe trei fracţii va atrage după sine şi transportul separat al acestora, de către maşini separate, cu grafice de colectare separate.

Distribuirea unui alt tip de recipient pentru deşeuri vegetale/ biodegradabile vine în completarea dar şi în sprijinul campaniei de colectare selectivă demarată de RER Buzău, prin care operatorul de salubritate urmăreşte să îndeplinească ţintele de mediu impuse de Uniunea Europeană. În acelaşi timp, depozitarea deşeurilor biodegradabile/vegetale în pubela maro conduce la îmbunătăţirea procesului de sortare a deşeurilor, realizat la staţia de sortare, şi creează totodată premisele creării unei staţii de compost pentru producerea îngrăşământului natural.

“Având în vedere obligativitatea operatorului de salubritate de a asigura colectarea separată a deşeurilor generate de populaţie, dar şi obligaţia fiecărei persoane fizice sau juridice de a aplica măsuri de depozitare separată a deşeurilor pe care le generează din propria gospodărie, considerăm că toate acţiunile şi demersurile noastre de a dota utilizatorii cu recipiente distincte pentru fiecare tip de deşeu constituie atât expresia respectării prevederilor legale dar şi a interesului manifestat de firma noastră pentru prestarea unor servicii de calitate”, a declarat Denisa Nicu, Specialist în Relaţii Publice S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A.

Programul de distribuire a pubelelor maro în cartierul „Mihai Viteazul”:

07.06.2016: Str. Depoului, Str. Şantierului, Str. Cătunului

08.06.2016:  Str. 1 Mai, Str. Lupeni, Str. Profesorilor

09.06.2016: Str. Profesorilor, Str. Panait Moşoiu

10.06.2016: Str. Dinicu Golescu, Str. Cometei, Str. 16 Februarie

13.06.2016: Str. Pinului, Str. Piersicului

14.06.2016: Str. Ion Costinescu, Str. Dreptăţii, Str. Gen. Gheorghe Magheru, Str. Basil Iorgulescu, Str. Stupăriei

În cazul în care clienţii nu sunt acasă în ziua stabilită străzii lor pentru distribuirea pubelelor maro, aceştia sunt rugaţi să se prezinte cu actul de identitate la Garajul RER Buzău din Intrarea Vadu-Paşii (lângă staţia de epurare) pentru a-şi lua în primire recipentul pentru deşeurile biodegradabile şi vegetale.

Operatorul de salubritate îi informează pe utilizatorii serviciului de salubritate care au primit pubela maro să o folosească în mod corespunzător, altfel vor risca să rămână cu gunoiul neridicat până la următoarea colectare. Din momentul intrării în posesia pubelei maro, deşeurile vegetale şi biodegradabile TREBUIE depozitate numai în pubela maro, separat de celelalte tipuri de deşeuri.

 

Europubela neagră este destinată numai pentru depozitarea următoarelor deşeuri menajere:

– resturi de carne şi peşte, gătite sau proaspete

– resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frişcă etc.)

– ouă întregi

– grăsimi animale şi vegetale

– scutece/tampoane

– conţinutul sacului de la aspirator

– mucuri de ţigări

– veselă de porţelan/sticlă spartă, geamuri sparte.

 

Europubela maro este destinată numai pentru depozitarea următoarelor deşeuri biodegradabile/vegetale:

– resturi de fructe şi de legume proaspete sau gătite;

– resturi de pâine şi cereale;

– zaţ de cafea/resturi de ceai;

– păr şi blană; haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunţite;

– coji de ouă; coji de nucă;

– cenuşă

– rumeguş, fân şi paie;

– resturi vegetale din curte (frunze, crengi şi nuiele mărunţite, flori);

– plante de casă;

– bucăţi de lemn mărunţit;

– ziare, hârtie, carton (doar când sunt mărunţite, umede şi murdare)

– excremente de la păsări/animale.

 

Sacul gaben este folosit pentru depozitarea următoarelor tipuri de deşeuri reciclabile:

– amblaje de hârtie şi carton (curate şi pliate)

– materiale plastice (pet-uri, folii, pungi de plastic, flacoane de la detergenţi, şampon, săpun lichid etc.)

– ambalaje de aluminiu (doze de aluminiu)

– metal (conserve metalice)

Deşeurile reciclabile se depozitează în sacul galben pliate, turtite şi fără dop!

Se interzice depozitarea pungilor şi ambalajelor de hârtie, carton şi polietilenă ce conţin materiale organice degradabile (sânge, carne)!

 

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “LOCUITORII DIN CARTIERUL „MIHAI VITEAZUL” VOR COLECTA DEŞEURILE VEGETALE ŞI BIODEGRADABILE ÎN PUBELE MARO

  1. In sacul galben „Se interzice depozitarea pungilor şi ambalajelor de hârtie, carton şi polietilenă ce conţin materiale organice degradabile (sânge, carne)!”,da nu este indicat niciun alt recipient în care să depozităm aceste tipuri de deșeuri! Informațiile puse la dispoziție de către S.C. RER ECOLOGIC SERVICE sunt cam „subțirele, nu acoperă toată gama de deșeuri ce acumulează intro gospodărie. Rugăm să ne „luminați” in această privința.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…