JOACA DE-A RESTRICŢIA, LA VIADUCTUL GIURCA. SE RIDICĂ LIMITA, DE LA 3,5 LA 7,5 TONE

JOACA DE-A RESTRICŢIA, LA VIADUCTUL GIURCA. SE RIDICĂ LIMITA, DE LA 3,5 LA 7,5 TONE

O expertiză, arătată astăzi autorităţilor de la Buzău, demonstrează că, luni bune, pe viaductul Giurca nu ar fi fost necesară impunerea unei restricţii de 3,5 tone. Constatarea a fost făcută, după ce responsabilii de la Buzău au solicitat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii să analizeze posibilitatea ca microbuzele de transport persoane să aibă acces, totuşi, pe acest tronson. Astăzi s-a decis ridicarea restricţiei de la 3,5 la 7,5 tone.

viaduct 1Surpriză în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul Carmen Ichim a prezentat un răspuns al C.N.A.I.R., dat prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în care se preciza că o expertiză tehnică făcută la viaductul Giurca arată că nu se impun restricţii de tonaj pe acest tronson.

O concluzie care a dat peste cap limita de 3,5 tone decisă până acum de C.N.A.I.R. În aceste condiţii, autorităţile de la Buzău au avut un argument solid pentru ridicarea restricţiei.

La şedinţă a participat şi un responsabil de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, care a propus ca limita să fie schimbată până la 7,5 tone, rămânând condiţiile de gabarit, pentru o lăţime de 2,25 de metri, cu încă 50 de centimetri – zonă de siguranţă.

Și trimisul firmei de proiectări care a realizat expertiza a fost de accord cu această propunere.

Șeful Consiliului Judeţean a menţionat că ar fi trebuit de mai mult timp să se ajungă la această decizie, mai ales că, până acum, situaţia de la faţa locului era anormală, în special cu privire la călătorii de pe microbuze.

La întâlnirea de astăzi, au fost şi reprezentanţi ai asociaţiilor de transportatori de mărfuri. Ei au cerut explicaţii celor de la Bucureşti, în legătură cu bâlbâielile repetate ale decidenţilor.

Au fost multe întrebări care nu şi-au găsit răspunsurile. Și la problemele ridicate de jurnalişti, reprezentantul Companiei Naţionale a avut răspunsuri ocolitoare.

În cele din urmă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia ridicării restricţiei de la 3,5 la 7,5 tone pentru viaductul Giurca, dar şi pentru un alt tronson aflat în reparaţii, tot pe DN 10 Buzău – Braşov.

Decizia de astăzi urmează să fie pusă în aplicare în această săptămână, după efectuarea tuturor formalităţilor. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…