I.G.S.U. FACE APEL CĂTRE CETĂŢENI

I.G.S.U. FACE APEL CĂTRE CETĂŢENI

recomandari

„Având în vedere atenţionarea meteorologică cu valabilitate în data de 29.01.2014, pentru intervalul orar 06.00 – 23.00, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face un apel către toţi cetăţenii să se informeze permanent asupra condiţiilor meteo folosind toate mijloacele de informare şi să nu pornească la drum decât dacă este necesar, iar în acest caz să echipeze autovehiculele corespunzător anotimpului de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.
Totodată, IGSU face un apel către femeile care ar trebui să nască în perioada imediat următoare şi gravidele cu risc, să se cazeze în localităţile unde sunt spitale, pentru a putea fi asistate medical în timp util.
Pentru a fi pregătiţi să reziste acasă, IGSU recomandă cetăţenilor să pregătească o rezervă de alimente, apă şi combustibil, să păstreze la îndemână uneltele pentru degajarea zăpezii, să asigure mijloace diferite pentru încălzit şi prepararea hranei şi să pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică.
Persoanele care urmează tratamente cu medicamente sunt sfătuite să îşi asigure din timp stocurile necesare, pentru a nu se afla în imposibilitatea de procurare a acestora.
Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, cu toate echipajele disponibile, inclusiv cele de pompieri paramedici, sunt pregătite să intervină pentru salvarea persoanele aflate în situaţii dificile, prin toate operaţiunile necesare, respectiv evacuare, transport şi asistare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…