GHETOU DE BUZĂU. 26 DE PERSOANE TRĂIESC ÎN FRIG ŞI MIZERIE

GHETOU DE BUZĂU. 26 DE PERSOANE TRĂIESC ÎN FRIG ŞI MIZERIE

Cinci fraţi, fiecare cu familia lui, au fost evacuaţi din clădirea de pe Colonel Buzoianu în care a funcţionat Corpul Gardienilor Publici din Buzău.

ghetou26 de persoane, dintre care 16 copii, majoritatea şcolari, s-au stabilit în două încăperi abandonate, aflate în apropierea podului de la Vadu Paşii. Şi pentru că nu încăpeau cu toţii în cele două încăperi, au mai improvizat şi două barăci din scânduri recuperate din demolări.

Oamenii locuiesc în condiţii mizere de aproape două luni. Prin barăcile improvizate suflă vântul şi plouă prin acoperiş. Pentru că au fost construite direct pe pământ, şoarecii şi şobolanii mişună în voie. Unii dintre ei au improvizat sobe în care ard resturi adunate de pe prundul Buzăului astfel încât cei 16 copiii să se poată încălzi un pic.

Nu au apă şi nici lumină şi aşteaptă înfriguraţi modulele care le-au fost promise după ce au fost evacuaţi.

Cei mai norocoşi sunt cei care au primit permisiunea să stea într-o construcţie dărăpănată, în care a funcţionat cândva un băruleţ. Aici, atmosfera este un pic mai caldă şi pe soba improvizată sfârâie o tigaie încinsă.

Cei 26 de copii şi adulţi care locuiesc în ghetoul de la marginea oraşului se tem cel mai tare de iarna care se apropie pe zi ce trece. Ştiu că nu au cum să reziste în barăcile şubrede şi nici nu au bani să se mute cu chirie în clădiri mai zdravene.

Singura lor speranţă este la Primărie. Aşteaptă şi acum modulele despre care spun că le-au fost promise când au fost evacuaţi de pe Colonel Buzoianu 91 sau, măcar să li se asigure un adăpost omenesc pe timpul iernii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…