FONDURI NORVEGIENE PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI. PROIECT AL DGASPC DESTINAT ÎMBUNĂTĂȚIRII SERVICIILOR

FONDURI NORVEGIENE PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI. PROIECT AL DGASPC DESTINAT ÎMBUNĂTĂȚIRII SERVICIILOR

„Împreună – suport comunitar pentru persoanele adulte cu dizabilități” este încă un proiect finanțat prin granturi norvegiene, destinat îmbunătățirii serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități. D.G.A.S.P.C Buzău, în parteneriat cu Fundația Crucea Alb-Galbenă vor implementa acest proiect a cărui conferință de lansare a avut loc astăzi la Consiliul Județean Buzău.

lansare proiect 1 dgaspc directoare

Scopul proiectului lansat astăzi este de a îmbunătăți serviciile oferite persoanelor cu dizabilități. Astfel, cu ajutorul fondurilor atrase, se vor înființa două servicii sociale, o locuință protejată și un centru de zi.

Partener al DGASPC Buzău, în cadrul proiectului este Fundația “Crucea Alb-Galbenă”.

Proiectul, prin obiectivele, activitățile și rezultatele sale, se încadrează în obiectivul general al apelului „Dezvoltare locală”, scopul proiectului fiind creșterea accesului persoanelor adulte cu dizabilități la servicii integrate, furnizate în acord cu nevoile individuale, într-o zonă în care aceste servicii sunt inexistente în prezent.

Rezultatele pe termen mediu și lung privesc creșterea capacității specialiștilor, a comunității și a familiei de a răspunde nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități și de a preveni instituționalizarea lor. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si