FĂRĂ TELEFOANE ÎN ORE. IŞJ PUNE ÎN PRACTICĂ ORDONANŢA MINISTRULUI POP

FĂRĂ TELEFOANE ÎN ORE. IŞJ PUNE ÎN PRACTICĂ ORDONANŢA MINISTRULUI POP

Elevii buzoieni nu vor mai putea folosi telefoanele mobile în timpul orelor de curs. Inspectoratul Şcolar Judeţean consideră că ordinul de ministru referitor la interzicerea telefoanelor în clase este realizabil şi că va fi pus în practica odată cu reluarea cursurilor în şcoli.

telefon clasa 3Adio Facebook sau Instagram, în timpul orelor de curs. Reprezentanţii IŞJ spun că erau pregătiţi, deja, pentru măsura interzicerii telefoanelor mobile în şcoli, impusă de ministrul Liviu Pop. Toţi elevii vor fi obligaţi să-şi închidă telefoanele şi să le depoziteze, la începutul fiecărei ore, într-o cutie din clasă, pentru ca în pauze să le poată folosi în mod liber. Înainte de a fi depozitat, fiecare telefon va fi etichetat cu numele posesorului.

Ordinul de ministru va fi pus în practică chiar de la reluarea orelor de curs. În curând, graţie Programului  de Informatizare în care este inclus şi judeţul Buzău, vor exista şi fişete sau dulapuri individuale, concepute tocmai pentru ca elevii să-şi păstreze, în siguranţă, dispozitivele electronice personale.

Ministrul Educaţiei a anunţat ieri, culmea, tocmai pe Facebook, că a semnat ordinul pentru modificarea şi completarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţămînt preuniversitar. Regulamentul mai stipulează că elevii nu sunt obligaţi să poarte uniformă şi nu pot fi pedepsiţi prin note. De asemenea, se va renunţa la elevul de serviciu în şcoli. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…