FĂRĂ DECLARAȚIE PENTRU DEPLASĂRILE ÎNTRE LOCALITĂȚI. PREFECTURA REVINE ASUPRA CHESTIUNII “ZONEI METROPOLITANE”

FĂRĂ DECLARAȚIE PENTRU DEPLASĂRILE ÎNTRE LOCALITĂȚI. PREFECTURA REVINE ASUPRA CHESTIUNII “ZONEI METROPOLITANE”

Prefectura Buzău își revizuiește opinia privind posibilitatea ca locuitorii județului să circule fără declarație în localitățile situate la cel mult 30 de kilometri de municipiu. Într-o informare transmisă astăzi, Instituția Prefectului arată că în sfera semantică a termenului de „zonă metropolitană” intră și teritoriul municipiului, precum și cel al localităților situate la cel mult 30 de kilometri de acesta.

buzau zona metropolitanaIată și informarea transmisă de Instituția Prefectului: “Potrivit adresei Departamentului pentru Situații de Urgență, în considerarea conceptului de zonă metropolitană vehiculat de HG nr. 394/2020, se are în vedere ”teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 de km ca perimetru în jurul acestor unități administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita județului”.
Raportând această precizare oficială la prevederile HG nr. 394/2020, rezultă că buzoienii pot circula fără să aibă nevoie de declarație pe propria răspundere și fără teama de a fi amendați, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiilor.”

La începutul săptămânii, Instituția Prefectului transmitea că municipiul Buzău și împrejurimile NU reprezintă zona metropolitană. Prin urmare, buzoienii care domiciliază în altă localitate și se deplasează în Buzău trebuiau să completeze declarația pe proprie răspundere sau să prezinte, la solicitarea personalului instituțiilor abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…