ELIXIRUL VIEȚII. BUZOIENII DONEAZĂ SÂNGE DE SĂRBĂTORI

ELIXIRUL VIEȚII. BUZOIENII DONEAZĂ SÂNGE DE SĂRBĂTORI

Militarii buzoieni au sărit din nou în ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină pentru completarea rezervelor de sânge în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Aproape 100 de militari au donat ieri și astăzi și mai sunt așteptate grupuri și săptămâna viitoare. Centrul va fi deschis pentru donatori și sâmbătă, între orele 8 și 13.

donatori 3 donatori 4

Pandemia de coronavirus a contribuit substanțial la reducerea drastică a numărului de donatori de sânge de la Centrul de Transfuzie Buzău, într-o perioadă în care este nevoie de cantități din ce în ce mai mari.

Acest sfârșit de săptămână este benefic pentru Centrul de Transfuzie Sanguină, dar și pentru cei aflați în suferință, care au nevoie de sângele donat de buzoieni pentru a putea supraviețui.

În afara militarilor buzoieni, care au donat ori de câte ori li s-a cerut ajutorul, la Centru au mai venit astăzi și voluntari de la Societatea Exploratorilor, dar și donatori individuali.

Destul de bine stau cei de la Centru cu donatorii de plasmă Covid, absolut necesară pentru vindecarea pacienților depistați pozitiv.

Domnul care a donat astăzi plasmă urmează să revină pentru a cincea oară peste două săptămâni, iar un tânăr voluntar de la Parașutiști a donat elixirul vieții chiar de ziua sa.

Centrul de Transfuzie Sanguină va fi deschis în mod special și sâmbătă, 19 decembrie, între orele 8 și 13, pentru buzoienii care și-au propus să ofere oamenilor aflați în suferință cel mai prețios cadou din lume: sângele lor, elixirul vieții. (Corneliu Floriceanu)

> > > > > > VIDEO < < < < < <

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…