ECHIPAMENT PERFORMANT LA CENTRUL DE TRANSFUZII. DONAŢIE CATRE CONSILIUL JUDEŢEAN

ECHIPAMENT PERFORMANT LA CENTRUL DE TRANSFUZII. DONAŢIE CATRE CONSILIUL JUDEŢEAN

În curând, Centrul de Transfuzii Buzău va putea colecta plasmă umană de la pacienţii COVID-19 vindecaţi pentru intervenţii destinate pacienţilor nou confirmaţi. Acest lucru va fi posibil în condiţiile în care în dotarea centrului va intra un echipament nou de plasmafereză după ce preşedintele CJ  a semnat un contract de sponsorizare.

plasmafereza plasma_covid

Un echipament nou de plasmafereză, destinat colectării de plasmă umană, a fost oferit gratuit de către o societate din domeniul sănătăţii. Aparatul în valoare de 21.000 euro va fi pus la dispoziţia Consiliului Judeţean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni. După livrare, echipamentul va fi amplasat la Centrul de Transfuzii Buzău.

Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii COVID-19 vindecaţi. Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum şi pentru tratarea pacienţilor critici infectaţi cu SARS-COV2.

”Sperăm ca Ministerul Sănătăţii să aprobe cât mai repede aceste ghiduri şi protocoale de folosire a tratamentului cu plasmă şi în ţara noastră. Noi am făcut aceste demersuri pentru a oferi şi buzoienilor posibilitatea să beneficieze de un tratament de ultimă generaţie, care în alte state şi-a dovedit deja eficienţa.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…