E CRIZĂ DE SÂNGE. SE FACE APEL LA BUZOIENI

E CRIZĂ DE SÂNGE. SE FACE APEL LA BUZOIENI

La nivelul județului Buzău, criza de sânge rămâne acută, iar pacienții non-COVID, cu traumatisme și boli grave, a căror salvare depinde de transfuzii, sunt în pericol. Din acest motiv, conducerea Centrului de Transfuzii face un apel către buzoieni.

sange directorsange 1
Spitalele se confruntă cu o criză acută de sânge.  Concentrarea atenției aproape exclusiv pe evoluția noului coronavirus a făcut ca mulți să uităm că sistemul medical are și alte nevoi acute, iar celelalte boli nu țin cont de pandemie, continuă să afecteze o mare parte a populației.

Pentru că a scăzut dramatic numărul donatorilor în timpul pandemiei, când nu se mai poate folosi caravana mobilă pentru a recolta în diferite instituții sau firme, Centrul de Transfuzii și Spitalul Județean de Urgență lansează tot mai des apeluri catre buzoieni, rugându-i să vină să doneze, pentru că pacienții non-COVID care au nevoie de transfuzii sunt în pericol.

Pe lângă fapta bună pe care o fac, donatorii au parte și de anumite facilități, cum ar fi bonuri de masă în valoare de 67 de lei, transport gratuit și o zi libera de la serviciu. (Mirela Copariu)

[youtube]https://youtu.be/oG1r5UEIJes[/youtube]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…