DISTRIBUIREA TICHETELOR PENTRU PROGRAMUL RABLA 2013 ÎN AŞTEPTARE

DISTRIBUIREA TICHETELOR PENTRU  PROGRAMUL RABLA 2013 ÎN AŞTEPTARE

rabla

 

 

 

 

Administraţia Fondului de Mediu a anunţat închiderea sesiunii de depunere a dosarelor pentru validarea colectorilor şi producătorilor/dealerilor auto din Programul „Rabla 2013”.
În urma procedurii de validare a dosarelor, 4 colectori din Buzău fost respinşi în cadrul Programului de stimulare a reînnoirii Parcului auto 2013. Ei au avut termen de depunere a contestatiilor, urmând ca după rezolvarea acestora să se afişeze pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu lista operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz.
După rezolavarea contestaţiilor, Administraţia Fondului pentru Mediu va distribui tichetele la colectorii validaţi. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ şi se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.
După finalizarea acestor proceduri premergătoare, persoanele fizice şi juridice, dar şi instituţiile publice interesate, îşi pot depune dosarele de înscriere în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.
Administraţia Fondului de Mediu mai precizează că distribuirea tichetelor nu a început încă.
Se vor emite 20.000 de tichete pentru Programul ”Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.
În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Sumele alocate sesiunii de finanţare sunt: 127.500 mii lei pentru persoane fizice şi 22.500 mii lei pentru persoane juridice, inclusiv instituţii publice. Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă iar termenul limită în care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie 2013

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…