DEROGARE PENTRU CALEA EROILOR. CORTEGIILE FUNERARE POT TRECE PESTE LINIA CONTINUĂ DE PE CAROSABIL

DEROGARE PENTRU CALEA EROILOR. CORTEGIILE FUNERARE POT TRECE PESTE LINIA CONTINUĂ DE PE CAROSABIL

După reabilitarea şi modernizarea bulevardului Calea Eroilor, buzoienii care au locuri de veci  în Cimitirul Eroilor şi-au pus întrebarea cum vor putea ajunge convoaiele mortuare în cimitir. Cele două sensuri de mers ale bulevardului sunt despărţite de o linie continuă, ceea înseamnă că autovehiculele nu au voie să o depăşească. Edilii au luat în calcul această situaţie şi au acordat o derogare valabilă doar pentru convoaiele mortuare.      

linie continua 2Finalizarea bulevardului Calea Eroilor a însemnat şi apariţia unor nelămuriri în rândul comunităţii buzoiene, pe care edilii s-au grăbit să le rezolve cât mai simplu posibil.

Cele două sensuri de mers ale bulevardului sunt separaste printr-o linie continuă, care nu poate fi depăşită de autovehicule.

În acest caz, convoaiele mortuare ar fi trebuit să înainteze până la sensul giratoriu de la poligonul auto şi să se întoarcă pe celălalt sens pentru a intra în Cimitirul Eroilor.

Pentru a se evita asemenea situaţii, la Primărie s-a hotărât să se acorde o derogare, valabilă doar în cazul cortegiilor mortuare.

Cortegiile funerare au permisiunea de a trece peste linia continuă care marchează cele două sensuri de mers de pe Calea Eroilor, pentru a putea pătrunde în interiorul cimitirului.

Derogarea nu se acordă şi automobilelor care vin dinspre oraş şi care intră pe cele două străzi care mărginesc Cimitirul Eroilor.

Totodată, pentru a veni în ajutorul şoferilor care tranzitează frecvent Calea Eroilor, a fost desfiinţată interdicţia privind întoarcerea în intersecţia bulevardului cu bulevardul Mareşal Alexandru Averescu.

Noua regulă le este de folos, în special, militarilor care vin din afara oraşului şi intenţionează să intre în „unitatea militară cu cel mai frumos gard din lume”. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…