CUM SCAPĂ BUZOIENII DE ARŞIŢĂ. ŞTRANDUL ESTE LOCAŢIA PREFERATĂ ÎN ACESTE ZILE

CUM SCAPĂ BUZOIENII DE ARŞIŢĂ. ŞTRANDUL ESTE LOCAŢIA PREFERATĂ ÎN ACESTE ZILE

Ştrandul Municipal din Parcul Tineretului este ţinta predilectă a buzoienilor care vor să scape în aceste zile caniculare de arşiţa din oraş.

strand 1Fiecare umplere a bazinului înseamnă 7.000 de metri cubi de apă, care se schimbă o dată pe lună. În perioadele caniculare, golirea, curăţarea şi reumplerea bazinelor se face şi o dată la 3 săptămâni.

Cu toate acestea, buzoienii mai pretenţioşi afirmă că, adesea, apa este tulbure.

Reacţia are loc la contactul clorului cu apa iar culoarea căpătată dispare cu timpul şi nu este nocivă.

Dacă în primii ani de folosire, bazinele erau umplute din râul Buzău, din anul 2001, sursa este reţeaua de apă potabilă a oraşului şi un foraj propriu.

Cu toate acestea, cel mai mare ştrand din judeţ nu poate fi comparat, din punct de vedere al aspectului apei, cu o piscină, construită după alte principii.

Înainte de clorinarea din fiecare dimineaţă, suprafaţa apei este curăţată de frunze, insecte şi de alte particule purtate de vânt.

Soluţia dotării ştrandului cu o instalaţie de filtrare şi recirculare a apei din ştrand este mult prea costisitoare şi greu de amortizat.

Încasările provenite din biletele de intrare sunt folosite pentru cumpărarea cantităţilor de clor necesare pentru tratarea apei iar celelalte cheltuieli de administrare şi întreţinere sunt suportate de Urbis Serv, care administrează ştrandul.

Municipalitatea garantează că apa din bazinele Ştrandului Tineretului este curată şi îndeplineşte toate condiţiile impuse de lege. La fel şi nisipul, care este tratat o dată la două zile.

În concluzie, buzoienii pot merge fără probleme la ştrand în aceste zile toride, în care arşiţa devine de nesuportat.

(Corneliu Floriceanu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…