CRIZA CIMITIRELOR. MUNICIPALITATEA NU MAI ARE LOCURI DE VECI

CRIZA CIMITIRELOR. MUNICIPALITATEA NU MAI ARE LOCURI DE VECI

Cazul crucii scoase de pe mormântul unui erou necunoscut pentru a permite înmormântarea unui buzoian a readus în atenţia publică faptul că cimitirele administrate de municipalitate sunt arhipline.

cimitir 1De mai multă vreme, edilii caută soluţii pentru rezolvarea crizei locurilor de veci. Dar cimitirele primăriei sunt ticsite şi nu mai este loc pentru amplasarea unor noi morminte. Ca atare, ar trebui ca municipalitatea să construiască un nou cimitir.

Numai că, în oraşul nostru, au fost construite cimitire private, care ar putea rezolva problema, dar care nu au binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului Şi Vrancei.

Edilii buzoieni se aşteaptă ca hotărârea înaltelor feţe bisericeşti să fie una favorabilă, care să alinieze şi Buzăul cu celelalte oraşe, în care cimitirele private funcţionează de ani buni.

Poate că, în afara soluţiei cu cimitirele private, s-ar mai putea crea locuri noi de veci dacă s-ar rezolva situaţia mormintelor părăsite de ani de zile, lăsate în paragină şi cu taxele neplătite de către urmaşii celor decedaţi. În acest mod s-ar schimba şi imaginea dezolantă a mormintelor năpădite de bălării, unde nici măcar nu se mai cunoaşte dacă acolo a fost îngropat cineva.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…