“COŞUL VERDE DE BUZĂU”- PRIMA ACŢIUNE DE APROVIZIONARE DIRECTĂ A BUZOIENILOR CU PRODUSE DIN GOSPODĂRIILE ŢĂRĂNEŞTI ŞI MICROFERMELE LOCALE

“COŞUL VERDE DE BUZĂU”- PRIMA ACŢIUNE DE APROVIZIONARE DIRECTĂ A BUZOIENILOR CU PRODUSE DIN GOSPODĂRIILE ŢĂRĂNEŞTI ŞI MICROFERMELE LOCALE

De ce „Coşul Verde de Buzău”?

  • Pentru că trebuie să fim sănătoşi, iar pentru asta trebuie să ne hrănim sănătos!
  • Dar hrana sănătoasă este hrana ce se produce natural în gospodăriile ţărăneşti şi microfermele buzoiene!

afis cosA trebuit să vină această criză sanitară majoră care a declanşat deja şi o criză economică pentru a ne da seama că trebuie schimbat radical actualul mod de aprovizionare din import a populaţiei cu produse alimentare de multe ori de slabă calitate!

Primăria Municipiului Buzău, prin lansarea platformei „Coşul Verde de Buzău”, face primul pas în realizarea celui mai scurt drum de aprovizionare cu produse proaspete şi sănătoase a consumatorilor buzoieni de la producătorii buzoieni – din gospodăriile ţărăneşti şi microferme pe modelul Casei Române de Comerţ Agroalimentar “Unirea”, care trebuia să funcţioneze la nivel naţional, gestionat de Guvernul României.

Această iniţiativă de vânzare a produselor proaspete, în regim online, care va funcţiona conform schiţei de mai jos se doreşte a fi un prim modul de parteneriat între Primăria Municipiului Buzău, producătorii buzoieni şi consumatorii finali.

Pentru început au fost aleşi doi parteneri deja cu rezultate notabile pe piaţa buzoiană:

– Cooperativa Agricolă „Unirea Gospodarilor” din Mihăileşti, singura din judeţul Buzău care se bazează pe asocierea a 21 de gospodării ţărăneşti, având ca iniţiator pe domnul Dan Ivaşcu creatorul „Fermelor Ivaşcu” şi Grupul „COMFORTUNA 93” care deţine o mulţime de facilităţi de stocare şi vânzare alimente en-detail, inclusiv de vânzare la domiciliu.

Pasul doi va însemna realizarea fizică de magazine alimentare care să vândă exclusiv produse realizate în gospodăriile ţărăneşti şi microfermele buzoiene.

Iar pasul trei va însemna realizarea unui mare centru en-gross, cu toate facilităţile de depozitare, ambalare şi procesare care să vândă exclusiv produsele producătorilor buzoieni.

Cu această ocazie invit cât mai mulţi producători buzoieni pentru a ni se alătura, ori fiind parteneri ai Cooperativei Agricole „Unirea Gospodarilor”, ori asociindu-se după modelul lor pentru a-şi vinde produsele direct către consumatorii buzoieni.

Primăria Municipiului Buzău doreşte să fie un partener onest şi disponibil pentru toţi cei interesaţi pentru a dezvolta o economie de tip circular pe această zonă vitală, cea a alimentaţiei sănătoase şi sigure.

Notă: Acest sistem va începe să funcţioneze de mâine 14 aprilie, prin trimiterea a 1500 de pachete cu alimente de bază proaspete, într-un gest de solidaritate cu familiile neajutorate cu mulţi copii şi pensionarii singuri cu venituri minime. Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: ““COŞUL VERDE DE BUZĂU”- PRIMA ACŢIUNE DE APROVIZIONARE DIRECTĂ A BUZOIENILOR CU PRODUSE DIN GOSPODĂRIILE ŢĂRĂNEŞTI ŞI MICROFERMELE LOCALE

  1. Foarte buna initiativa continuti sa o dezvoltati cat mai mult

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…