CONSILIERE JURIDICĂ GRATUITĂ. IATĂ CINE POATE BENEFICIA DE ASISTENŢĂ

CONSILIERE JURIDICĂ GRATUITĂ. IATĂ CINE POATE BENEFICIA DE ASISTENŢĂ

Mai multe categorii de persoane defavorizate pot beneficia de consultanţă juridică gratuită, graţie unui proiect norvegian implementat la Tribunal. Un avocat din Baroul Buzău acordă asistenţă pentru persoanele nevoiaşe care sunt îndrumate cum să procedeze în cazul unor procese.

avocataLa Tribunalul Buzău, până la data de 1 mai, funcţionează un centru de asistenţă juridică gratuită, înfiinţat în cadrul unui proiect finanţat de statul norvegian, în colaborare cu CSM.

Proiectul vizează îmbunătăţirea accesului la justiţie pentru categorii de grupuri vulnerabile. Astfel, cetăţenii de etnie romă, persoanele în vârstă, cele fără venituri, mamele singure şi alţi buzoieni aflaţi în nevoie pot beneficia de asistenţă şi consiliere juridică gratuite. Problemele sunt preluate de avocatul Irina Grigore.

Buzoienii care apelează la serviciile de consultanţă sunt îndrumaţi cum să procedeze în cazul în care vor să deschidă un proces sau sunt sfătuiţi cu privire la cauzele aflate deja pe rol.

Din luna februarie, zeci de persoane au apelat la serviciile de asistenţă juridică gratuită.

Centrul de asistenţă juridică gratuită este situat la parterul Tribunalului Buzău şi are program de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…