COMUNE CALAMITATE. 94 DE COSPODĂRII AFECTATE, KILOMETRI DE DRUM DISTRUS

COMUNE CALAMITATE. 94 DE COSPODĂRII AFECTATE, KILOMETRI DE DRUM DISTRUS

Ploile din weekend au produs pagube importante, în mai multe comune buzoiene. Cele mai afectate localităţi sunt Nenciulesti – Merei şi Parscov. De asemenea, un sector de drum din Mărgăriteşti va trebui refăcut. În cadrul unui comitet judeţean de urgenţă ce a avut loc sâmbătă, autorităţile au luat decizia de a repara, de urgenţă, drumurile afectate.

drum calamitatRefacerea drumurilor distruse de torenți a devenit prioritatea principală a autorităților județene. Precipitațiile abundente, din weekend, au afectat mai multe comune din județ, producînd pagube importante.

Un întreg sector de drum comunal este aproape impracticabil, în satul Nenciulești din comuna Merei. În total, pe raza județului au fost afectate aproape 100 de gospodării și suprafețe vaste de teren argricol.

Pentru a da dimensiune pagubelor provocate de intemperii, se fac, deocamdată evaluări. Sâmbătă, în cadrul unui Comitet Județean de Urgență s-a luat decizia reparării de urgență a drumurilor afectate.

În urma precipitațiilor au fost înregistrate pagube și pe sectorul drumului județean care traversează comuna Pardoși, din cauza alunecărilor de teren.

Într-o primă fază, vor fi efectuate lucrări de urgență, în zonele afectate, pentru a permite cetățenilor din zonă să circule pe drumurile distruse de intemperii.  Abia apoi vor fi evaluate pagubele și se vor întocmi proiecte pentru lucrările mai ample. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…