CHIRIE PENTRU SUBSOLUL OCUPAT DE LOCATARI. SE APLICĂ DOAR LA ADĂPOSTURILE ANTIATOMICE

CHIRIE PENTRU SUBSOLUL OCUPAT DE LOCATARI. SE APLICĂ DOAR LA ADĂPOSTURILE ANTIATOMICE

În subsolurile a 39 de blocuri din municipiul Buzău ar trebui să funcționeze, în caz de necesitate, adposturi antiatomice. Mare parte dintre ele au fost ocupate de-a lungul timpului de locatari, fără ca aceștia să fie deranjați de cineva. Începând de anul viitor, însă, cei care vor dori să ocupe în continuare respectivele spații vor fi nevoiți să plătească o chirie lunară.

subsol bloc2  subsol bloc

Mulți dintre buzoienii care locuiesc la bloc și-au amenajat la subsol renumitele boxe. De cele mai multe ori acestea sunt folosite pe post de debara. În cazul a 39 de blocuri din municipiu, însă situația este una specială, iar locatarii ar trebui să știe că trebuie să îndeplinească anumite condiții, potrivit legii.Este vorba despre blocurile prevăzute la subsol cu adăposturi antiaeriene.

Dacă până acum aceste adăposturi au fost folosite după bunul plac de buzoieni, începând de anul viitor vor trebui să plătească chirie dacă mai vor să le ocupe. Mai exact, vor trebui să plătească 2,5 lei pe lună pentru fiecare metru pătrat ocupat.

Dacă la Buzău aceste adăposturi s-au degradat considerabil, sunt situații în țară, iar un exemplu bun ar fi Galațiul, unde adăposturile sunt dotate cu paturi, băi, bucătării și sisteme de ventilație, gata oricând de a fi folosite. (Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…