CE DRUMURI SE MAI ASFALTEAZĂ. IATĂ PROIECTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN BUZĂU

CE DRUMURI SE MAI ASFALTEAZĂ. IATĂ PROIECTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN BUZĂU

lucrari drum 3Judeţul Buzău este străbătut de-a lungul şi de-a latul de aproximativ 1000 de km de drumuri judeţene.

Peste 25 dintre acestea nu au fost asfaltate niciodată şi, majoritatea nici nu pot fi acceptate de proiectele pe bani europeni.

Cu toate acestea, şi drumurile cu pricina intră în preocupările Consiliului Judeţean, care este obligat să le întreţină, chiar dacă nu sunt asfaltate.

Cel mai lung drum judeţean, 203K, urmează să fie reabilitat anul viitor pe tronsonul de la Mărăcineni la Podu Muncii. În plus, se lucrează deja la un proiect pe fonduri europene pentru sectoarele Podu Muncii – Lopătari şi Robeasca – Vadu Paşii. Din păcate, nu toate drumurile aflate în administrarea CJ îndeplinesc condiţiile impuse de Uniunea Europeană pentru a putea primi fonduri pentru reabilitări.

Pentru aceste drumuri, care nu au şanse să fie eligibile în proiecte europene, vor trebui depistate alte surse. De cele mai multe ori acestea sunt reabilitate din fonduri proprii sau naţionale.

Un proiect foarte important pentru CJ este acela al reabilitării drumului dintre Berca şi Vulcanii Noroioşi.

În prima parte a anului viitor, va fi inaugurat şi drumul de la Leiculeşti, care face legătura între staţiunea Sărata-Monteoru, Mănăstirea Ciolanu şi zona turistică de pe Valea Buzăului.

(Corneliu Floriceanu)

 

3 Comentarii la: “CE DRUMURI SE MAI ASFALTEAZĂ. IATĂ PROIECTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN BUZĂU

  1. Domnule Președinte al Consiliului Județean, Emanoil Neagu, poate vă rămân vreo 2 – 3 roabe de asfalt, ca să ajungeți măcar până la satul Lunci, la bifurcația spre Terca și Plaiul Nucului! Sau poate ne mai cereti, să contribuim tot noi, cetățenii comunei Lopatari așa cum facem lună de lună, pentru care noi, cetățenii comunei, nu am beneficiat de niciun leu și de nici o palmă de asfalt, dar trebuie să plătim, din sărăcia noastră, miliardele, băgate de voi, în propriile buzunare!

  2. Titlul articolului e gresit.

    Corect era „Ce drumuri PROMIT ca vor fi asfaltate, asa, ca de alegeri, papagalii care vor sa fie „alesi”?”

    Nu de alta, dar ati vazut ca „marea asfaltare” s-a facut deja de cateva ori pe hartie si buzoienii, mare parte din ei, au picat testul de inteligenta si l-au votat pe Pinnochio de atatea ori…

  3. Cum ramane cu portounea de drum Naeni – Fintesti ,care de doi ani de zile a fost transformata din drum asfaltat ,in drum pietruit !? Cand va fi reasfaltat, in ce mileniu?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…