CÂT VA COSTA O PARCARE NEREGULAMENTARĂ. PROIECT LANSAT ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

CÂT VA COSTA O PARCARE NEREGULAMENTARĂ. PROIECT LANSAT ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

200 de lei îi va costa pe şoferi să le fie deblocate roţile maşinilor parcate neregulamentar pe străzile municipiului Buzău. Este taxa prevăzută într-un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică. Potrivit documentului, dacă autoturismul va staţiona mai mult de trei ore de la blocarea roţilor, o firmă specializată va ridica maşina. Recuperarea autoturismului va costa încă 300 de lei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noii şefi din Palatul Comunal vor să impună disciplina în traficul auto prin măsuri drastice pentru şoferii care îşi lasă maşinile în locuri nepermise. Recent, a fost întocmit un proiect de hotărâre lansat deja în dezbatere publica. Acesta se referă la taxele ce trebuie plătite de conducătorii auto prinşi pe picior greşit.

Potrivit iniţiativei, blocarea roţilor se va face de o firmă specializată, iar pentru deblocare şoferii vor fi nevoiţi să plătească 200 de lei, pe lângă amenda aferentă staţionării sau opririi ilegale.

Poliţiştii locali sunt cei care vor constata abaterile. Dacă autoturismul este lăsat mai mult de trei ore într-un loc nepermis, societatea desemnată de Primărie va ridica autovehiculul şi îl va depozita într-un spaţiu special amenajat. Pentru a-şi recupera maşina, şoferul trebuie să achite o taxă de 300 de lei, plus 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare.  

Proiectul privind modalităţile de sancţionare a şoferilor indisciplinaţi va rămâne în dezbatere publică timp de o lună, apoi, într-o formă actualizată, va fi supus votului în Consiliul Local Municipal.

Dacă proiectul va fi aprobat în forma propusă, firma specializată în blocarea-deblocarea, ridicarea, transportul şi depozitarea autoturismelor va beneficia de 75% din încasări, restul urmând să fie sursă de venit pentru bugetul local. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…