BILANŢUL PREFECTULUI DUPĂ INUNDAŢII. 500 DE GOSPODĂRII AFECTATE, 80 KM DE DRUMURI ŞI 27 DE PODURI

BILANŢUL PREFECTULUI DUPĂ INUNDAŢII. 500 DE GOSPODĂRII AFECTATE, 80 KM DE DRUMURI ŞI 27 DE PODURI

Succesiunea de coduri galbene şi portocalii, dintre care unele s-au apropiat sensibil de culoarea roşie, au ţinut în stare de alarmă toate instituţiile abilitate din judeţ, dar şi populaţia.

INUNDATIICăderile masive de ploaie, furtunile şi grindina au devastat o mare parte a judeţului şi au afectat, până la această oră, 462 de gospodării din 17 localităţi buzoiene.

Au fost afectate de torenţi 2 drumuri naţionale şi peste 80 de kilometri de drumuri judeţene, comunale şi forestiere. Avariate au fost şi 27 de poduri şi podeţe din judeţul Buzău.

Astăzi la ora 9, pe unul dintre podurile de tuburi se circula deja. Primăria din Vadu Paşii are experienţă cu acest pod care este luat de râul Câlnău la orice ploaie mai puternică, dar este refăcut de urgenţă, cu ajutorul utilajelor unei balastiere din vecinătatea lui.

Apele care au năvălit în curţile şi în casele oamenilor au distrus bunuri, au luat cu ele păsări şi animale mici. În plus, au culcat la pământ grădinile şi culturile agricole. Au fost calamitate peste 300 de hectare de teren agricol şi 2 hectare de păşuni.

Din fericire, nu au existat victime omeneşti.

Comisiile mixte de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au monitorizat zonele calamitate în fiecare zi şi vor rămâne alertă şi în continuare, pentru că starea vremii continuă să fie incertă.

Poate că după aceste zile de spaimă şi de distrugeri, atât buzoienii cât şi instituţiile abilitate vor trage învăţămintele de rigoare şi vor învăţa să prevadă astfel de calamităţi şi, mai ales să prevină distrugerile materiale.

http://youtu.be/1KWtmEGA8S4

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…