BANI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ. PREFECTURA BUZĂU A SOLICITAT BANI PENTRU LOCALITĂŢILE CALAMITATE

BANI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ. PREFECTURA BUZĂU A SOLICITAT BANI PENTRU LOCALITĂŢILE CALAMITATE

Mai multe localităţi din judeţ au fost calamitate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În general, a avut de suferit infrastructura rutieră, însemnând drumuri, poduri sau podeţe. Prefectura Buzău a înaintat o solicitare Guvernului, pe situaţii de urgenţă, pentru o sumă de peste 206 de miliarde vechi. Cele mai afectate localitati au fost Pardoşi, Năeni, Breaza, Pănătău şi Berca.

inundatie 2Astăzi a avut loc şedinţa ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de suprefectul Sorin Gheorghe.

Tema principală a întâlnirii au constituit-o situaţiile critice din unele zone ale judeţului, survenite în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă.

Pagubele produse de viituri ori de alunecările de teren asupra infrastructurii rutiere, cursurilor de ape, poduri ori podeţe au fost estimate la anumite sume.

Acestea au fost cuprinse şi aprobate în proiectul privind însuşirea pagubelor produse la infrastructura judeţeană şi locală în mai multe localităţi, printre care Pardoşi, Năeni, Breaza, Pănătău şi Berca

Tot astăzi, a fost stabilită şi suma totală necesară pentru acoperirea costurilor de reparare a pagubelor şi a fost înaintată către Guvern o solicitare de finanţare.

Cele peste 206 miliarde vechi vor fi repartizate primăriilor unde s-au produs stricăciuni la infrastructura rutieră pentru acoperirea tuturor pagubelor raportate până la această dată. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si