AVEM 5 NOI CETĂȚENI DE ONOARE. 4 SUNT ÎN VIAȚĂ, UNUL POST-MORTEM

AVEM 5 NOI CETĂȚENI DE ONOARE. 4 SUNT ÎN VIAȚĂ, UNUL POST-MORTEM

Începând din această lună, municipiul Buzău are 5 noi cetățeni de onoare. 4 dintre personalități sunt în viață, iar unul este post-mortem. Însuși primarul Toma, cu emoție, a oferit titlurile.

onoare 2Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a consiliului local municipal a lunii noiembrie au fost incluse 26 de proiecte, 5 dintre ele referindu-se la acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Buzău unor personalități care, prin activitatea lor, au reușit să ducă numele Buzăului departe. Este vorba despre prof. univ. dr. Carmen Postolache, general-maior aviator Vasile Toader și despre Daniel Nicolae Jinga, doctor în muzică. De asemenea, de luni, 23 noiembrie, sunt cetățeni de onoare ai Buzăului și comandor aviator  Marius-Adrian Nicoară, doctor în științele militare, iar titlul a mai fost oferit post-mortem dr. ing Cristea N. Chiru, cercetător și renumit ameliorator în domeniul legumelor.

Însuși primarul Toma a acordat titlurile de cetățean de onoare însoțite de buchete de flori și cuvinte de apreciere.

De această dată, având în vedere și numărul mare de invitați, aleșii locali s-au reunit într-o altă sală de ședințe decât cea din Palatul Comunal care lună de lună găzduia reuniunile de acest gen.  Ședința ordinară a lunii noiembrie s-a desfășurat în Sala Mare a Consiliului Județean. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…