AU CERUT 39, AU PRIMIT DOAR 7,6 MILIOANE DE LEI. BANI DE LA GUVERN PENTRU REFACEREA INFRASTRUCTURII

AU CERUT 39, AU PRIMIT DOAR 7,6 MILIOANE DE LEI. BANI DE LA GUVERN PENTRU REFACEREA INFRASTRUCTURII

Buzăul a cerut 39 de milioane de lei, dar a primit doar 7,6 milioane din partea Guvernului, pentru lucrări de refacere a infrastructurii afectate de calamităţile din peroada iunie-iulie. Banii au fost alocaţi către 14 din cele 18 comune aflate pe lista cu probleme.

chilii 4Pe 2 iulie, într-o vizită de lucru în zona calamitată din comuna Chiliile, premierul Viorica Dăncilă le cerea autorităţilor judeţene să întocmească de urgenţă un raport cu suma necesară refacerii infrastructurii afectate de inundaţii şi viituri. După două zile, Prefectura a trimis la Bucureşti o evaluare a pagubelor, estimate la 39 de milioane de lei.

Abia după trei săptămâni, Executivul a aprobat pentru judeţul Buzău fonduri destinate intervenţiilor de urgenţă în zonele calamitate. Peste 7,6 milioane de lei este suma alocată pentru lucrări în 14 din cele 18 comune care au solicitat sprijin financiar.

Având în vedere că banii nu sunt suficienţi pentru acoperirea tuturor pagubelor, nu sunt excluse şi alte alocări din partea Guvernului.

Cele mai mari alocări, între 700.000 şi un milion de lei, au fost primite de comunele Valea Salciei, Căneşti, Chiliile şi Lopătari. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…