ATENŢIE! SE VERIFICĂ ANVELOPELE. CE RISCĂ ŞOFERII CARE NU SE CONFORMEAZĂ

ATENŢIE! SE VERIFICĂ ANVELOPELE. CE RISCĂ ŞOFERII CARE NU SE CONFORMEAZĂ

Poliţiştii de la Rutier au început verificările în trafic, pentru a vedea dacă şoferii şi-au echipat corespunzător maşinile pentru iarnă. Conducătorii auto suprinşi fără anvelope conforme în condiţii de drum acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă riscă amenzi usturătoare şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

drum aglomerat masini iarnaPrima ninsoare din acest sezon a prins pe nepregătite mulţi şoferi, care nu îşi dotaseră maşinile cu anvelope de iarnă. Chiar dacă între timp zăpada s-a topit, agenţii de circulaţie le recomandă conducătorilor auto să fie precauţi. Oricând pot apărea condiţii de iarnă. Poliţiştii de la Rutier au început deja verificările în trafic.   

Potrivit legii, regula este foarte clară. În cazul în care drumul este acoperit de gheaţă, polei sau zăpadă, autovehiculele trebuie să aibă cauciucuri de iarnă.

Șoferii surprinşi în trafic având la maşini anvelope neconforme cu condiţiile de drum riscă amenzi mari şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

De luni dimineaţă, vulcanizările au devenit suprasolicitate, după ce ninsoarea s-a abătut pentru prima dată în judeţul Buzău. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…