ATENȚIE LA CĂPUȘE! AU APĂRUT PRIMELE CAZURI

ATENȚIE LA CĂPUȘE! AU APĂRUT PRIMELE CAZURI

Odată cu încălzirea vremii, au început să apară la camera de gardă a Unității de Primiri Urgențe și primele cazuri de ciupituri de căpușe. Numărul pacienților a ajuns la cifra 8 într-o zi, astfel că medicii ne atrag atenția să evităm zonele cu multă verdeață și să ne protejăm corespunzător.

capusaVremea deosebit de caldă a permis reapariția căpușelor în zonele cu vegetație abundentă, iar în ultimele zile a crescut numărul pacienților care s-au prezentat la camera de gardă a Unității de Primiri Urgențe cu înțepături de căpușe.

Medicii specialiști atrag atenția buzoienilor să evite zonele cu vegetație abundentă dar să se și protejeze atunci când merg în parcuri sau în alte locuri cunoscute ca favorizante pentru astfel de insecte.

Căpușele sunt un excelent vector de a transmite boli. Sunt pe locul doi după țânțari ca modalitate de transmitere de boli infecțioase sau toxice la oameni. Durata de viață a căpușelor este de 2 ani și gradul mai mare de contagiozitate este primavara spre vară. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…