APŢI DE MUNCĂ. MODIFICĂRI PENTRU POLIŢIŞTII LOCALI

APŢI DE MUNCĂ. MODIFICĂRI PENTRU POLIŢIŞTII LOCALI

Consilierii locali municipali au fost nevoiţi să-şi anuleze propria hotărâre. În luna mai a anului în curs, aceştia aprobaseră un proiect de hotărâre care le impunea poliţiştilor locali să susţină probe sportive pentru atestarea aptitudinilor fizice. Din lipsa unor documente medicale obligatorii, probele sportive au fost anulate.      

politisti locali 2În luna august, conform unei decizii a Primarului Municipiului Buzău, poliţiştii locali s-au prezentat la Stadionul de Atletism pentru a susţine probele sportive care să le ateste aptitudinile fizice. O hotărâre a Consiliului Local Municipal fusese adoptată în acest sens în luna mai.

Pentru că medicii nu au eliberat documentele medicale necesare pentru susţinerea probelor fizice, consilierii municipali au fost nevoiţi să-şi anuleze propria hotărâre.

Dar, pentru că munca de poliţist local este solicitantă şi se derulează şi în mediul extern, cei care practică această meserie, sau care ar dori să o practice, trebuie să fie apţi medical.

Anularea hotărârii CLM a însemnat o adevărată uşurare pentru unii dintre poliţiştii locali, care au o anumită vârstă sau care au căpătat de-a lungul anilor un surplus de greutate.

Şi doamnele poliţiste erau îngrijorate că nu vor putea îndeplini baremele impuse, da şi ele au scăpat de grijă.

Oricum, erau cu toţii hotărâţi să participe la probele sportive şi chiar se antrenaseră în acest scop.

De acum înainte, în fiecare an, vizita medicală va stabili câţi dintre ei sunt apţi de muncă şi câţi ar trebui să-şi schimbe serviciul. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…