ALEI ECOLOGICE. PĂDUREA CRÂNG VA RĂMÂNE O OAZĂ DE VERDEAŢĂ

ALEI ECOLOGICE. PĂDUREA CRÂNG VA RĂMÂNE O OAZĂ DE VERDEAŢĂ

De la 10 hectare, cât măsoară acum partea amenajată, Parcul Crâng va ajunge la o suprafaţă de 282 de hectare, prin trecerea pădurii în administrarea Municipalităţii. În acest fel, Buzăul se va apropia simţitor de baremul impus de Comunitatea Europeană în legătură cu suprafaţa obligatorie de verdeaţă care trebuie să-i revină fiecărui locuitor al oraşului.

padure crang 5Societatea Urbis Serv va trebui să angajeze personal calificat pentru întreţinerea întregii păduri şi pentru transformarea acesteia în cel mai mare parc urban din ţară.

În primul rând, pădurea va trebui să fie eliberată de tonele de gunoaie adunate aici de-a lungul anilor.

Amenajările care vor transforma pădurea în parc vor trebui să respecte regulile de mediu pentru a nu aduce stricăciuni naturii.

În acest sens, printr-un proiect de hotărâre adoptat de CLM anterior, pe suprafaţa parcului nu pot fi ridicate niciun fel de construcţii.

Se preconizează ca până şi aleile pietonale sau pentru biciclete, care vor străbate noul parc să fie construite din lemn sau din alte materiale ecologice.

Canalul care alimentează heleşteul din Iazul Morii va fi refăcut şi va fi traversat de podeţe iar circulaţia auto din parc va fi strict reglementată. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…