AJUTOARELE UE SE DAU DUPĂ ALEGERI, PENTRU A NU SE CREA CONFUZII ÎN PERIOADA ELECTORALĂ

AJUTOARELE UE SE DAU DUPĂ ALEGERI, PENTRU A NU SE CREA CONFUZII ÎN PERIOADA ELECTORALĂ

Data de începere a distribuirii a fost stabilită în prima zi după alegeri pentru a nu se creea confuzii în perioada de campanie electorală.

ajutoare 01De anul acesta, în lista persoanelor care vor primi ajutoare alimentare au fost introduşi şi cei care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei, ceea ce a ridicat numărul de beneficiari la 3,3 milioane de români.

La nivel naţional, până acum, au fost distribuite prin poştă peste 2,6 milioane de tichete uninominale pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate.

Operaţiunea va fi monitorizată de Instituţiile Prefectului din fiecare judeţ şi nu de Consiliile Judeţene, cum s-a procedat până acum.

Alimentele vor fi distribuite de primării, care vor anunţa din timp locaţiile de unde vor putea fi ridicate pachetele.

Faţă de anii trecuţi, coşul cu alimente UE s-a diversificat. Pe lângă zahăr, ulei, făină şi mălai, în pachet vor mai fi găsite şi conserve cu carne de vită, de porc şi cu pate de ficat.

Valoarea fiecărui pachet va fi de aproximativ 128 de lei, iar ajutoarele sunt finanţate din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…