AJUTOARELE DE LA UE SE LASĂ AŞTEPTATE. ÎNCĂ SUNT PROBLEME CU ÎNTOCMIREA LISTELOR DE BENEFICIARI

AJUTOARELE DE LA UE SE LASĂ AŞTEPTATE. ÎNCĂ SUNT PROBLEME CU ÎNTOCMIREA LISTELOR DE BENEFICIARI

Buzoienii care au dreptul să primeasca ajutoare de la Uniunea Europeana trebuie să mai aştepte pachetele cu alimente. Distribuirea acestora, cel puţin în municipiul Buzău, este deocamdată imposibilă, deoarece se lucrează, încă, la întocmirea listelor cu beneficiari.

ajutoareDacă licitaţiile întârziate, urmate de contestaţii, nu au fost de ajuns, distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a intrat, din nou, în impas. Listele cu beneficiari nu sunt încă finalizate.

Autorităţile pun întârzierea întocmirii listelor pe faptul că Programul POAD 2015 prevede împărţirea de pachete cu alimente conform unui grafic întins pe anii 2015 şi 2016.

Se impune, astfel, o reevaluare a beneficiarilor din fiecare unitate administrativ teritorială, ceea ce îngreunează munca funcţionarilor din primării.

Astfel, vor fi buzoieni care vor constata că au fost îndreptăţiţi să primească ajutor în anul 2015, dar nu mai sunt eligibili pentru anul acesta.

După cele mai optimiste grafice, livrările ar fi trebuit să înceapă de azi. Primele camioane cu alimente vor sosi, în judeţ, până pe 21 iunie. Abia apoi se va face distribuţia şi în localităţile din judeţ. Ultimul termen stipulat în contractul încheiat cu firma de distribuţie este 15 august.

Se estimează că  12.000 de buzoieni vor primi ajutoare europene. Spre deosebire de anul trecut, au fost aduse şi alte modificări legislative, în ceea ce priveşte modul de acordare a pachetelor cu alimente.

Cea mai importantă dintre modificări este aceea că de ajutoarele alimentare vor beneficia şi persoanele ale căror venituri pe membru de familie nu depăşesc 450 lei/lunar. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…