„AJUNGEM MARI”, APEL LA VOLUNTARIAT. SE CAUTĂ BUZOIENI CARE SĂ PETREACĂ TIMP CU COPIII INSTITUŢIONALIZAŢI

„AJUNGEM MARI”, APEL LA VOLUNTARIAT. SE CAUTĂ BUZOIENI CARE SĂ PETREACĂ TIMP CU COPIII INSTITUŢIONALIZAŢI

Au meserii dintre cele mai diverse care le solicită foarte multă atenţie, însă cu toate acestea îşi găsesc timp să le dedice şi copiilor instituţionalizaţi. Este vorba despre voluntarii Programului Educaţional Ajungem Mari, care săptămânal vizitează copiii aflaţi în sistemul de protecţie şi împreună fac temele ori organizează activităţi distractive. Voluntari sunt şi în judeţul Buzău, dar ar mai fi nevoie de oameni cu suflet mare care au timp de oferit.

voluntariat 2 voluntariat 1

Atunci când oamenii fac voluntariat, îşi asumă de fapt un crez: vor să facă o schimbare în lume. Sunt conştienţi că, dacă nu vor schimba nimic în atitudinea şi comportamentul lor, nimic nu se va schimba din senin. La fel se întâmplă şi cu voluntarii Programului Educaţional Ajungem Mari. Pe două dintre doamne le-am găsit ieri la Centrul de Plasament nr. 2.

Alături de educatoarea centrului şi de 6 fetiţe făceau teme. Cu sfaturi calde şi gesturi extrem de apropiate reuşeau să le determine pe copile să prindă încredere în ele. Şi nu doar teme fac împreună. Organizează activităţi distractive, ies la plimbare sau participă la evenimente culturale.

Chiar dacă angajaţii centrului îşi dau toată silinţa ca micuţii să nu simtă că le lipseşte ceva, prezenţa voluntarilor este întotdeauna binevenită. În centrele din Buzău, voluntarii Programului Educaţional Ajungem Mari vin cât de des pot, dar spun că ar mai fi nevoie de oameni cu suflet mare care au timp de oferit.

Nu mai puţin de 1.600 de voluntari Ajungem MARI lucrează săptămânal cu peste 2.500 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani, din centrele de plasament din Bucureşti şi alte 24 de judeţe, iar rezultatele se văd în fiecare zi.

Programul educational Ajungem MARI a demarat o nouă perioadă de înscriere pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele şi căsuţele de tip familial din mai multe comunităţi mici din judeţele Buzău, Braşov, Timiş, Cluj şi Mureş. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si