AGLOMERAŢIE LA ŞCOLI. SE CAUTĂ SOLUŢII PENTRU DEBLOCAREA TRAFICULUI AUTO

AGLOMERAŢIE LA ŞCOLI. SE CAUTĂ SOLUŢII PENTRU DEBLOCAREA TRAFICULUI AUTO

Şoferii din Buzău s-au obişnuit deja să evite, la anumite ore, străzile unde sunt amplasate unităţi şcolare. Mai ales la prânz, când copiii intră sau ies de la şcoală, traficul auto se împotmoleşte din cauza maşinilor oprite în mijlocul străzii. Primăria caută soluţii pentru a fluidiza circulaţia autovehiculelor în preajma şcolilor.

aglomeratie-eelvi-2La orele la care copiii buzoienilor ajung sau pleacă de la şcoală, pe străzile pe care sunt amplasate unităţi şcolare, traficul auto se blochează.

Zona de la Şcoala 11 este şi aşa extrem de aglomerată din cauza autoturismelor parcate pe străzile adiacente, uneori pe ambele sensuri. Proprietarii acestora, care au treabă la Serviciile de Permise sau Înmatriculări, preferă să le lase cât mai aproape de sediul IPJ.

În primul rând vor trebui descongestionate străzile din zonă, iar poliţiştii vor trebui să le interzică părinţilor să oprească autoturismele în mijlocul străzii pentru a-şi prelua sau debarca micii pasageri. De obicei aceştia opresc chiar în faţa intrării în şcoală şi blochează traficul.

Pentru descongestionarea circulaţiei la şcoala nr. 11 există deja câteva idei. La întâlnirea primarului cu poliţiştii de la Rutieră şi de la Poliţia Locală, va fi aleasă soluţia cea mai eficientă.

Astfel de cozi interminabile se creează nu numai la Şcoala nr. 11. Acelaşi fenomen poate fi întâlnit şi la Şcoala nr.1 ori pe strada Spiru Haret, unde sunt amplasate Şcoala nr. 15 şi Liceul Pedagogic. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…