ADIO, SUBVENŢIE LA CĂLDURĂ! DIN APRILIE, ŞI APA CALDĂ AR PUTEA FI MAI SCUMPĂ

ADIO, SUBVENŢIE LA CĂLDURĂ! DIN APRILIE, ŞI APA CALDĂ AR PUTEA FI MAI SCUMPĂ

Subvenţia pentru gigacalorie va fi eliminată în 2018, ceea ce va duce la o explozie a preţurilor pentru căldura din apartamente. Uniunea Europeană a solicitat ca România să renunţe încă din luna aprilie a acestui an la sprijinul financiar, considerat subvenţie de stat. Primarul Buzăului caută alternative pentru cei care nu vor avea posibilitatea să achite facturile la întreţinere.

caloriferConform unei solicitări sosite de la Uniunea Europeană, din luna aprilie România nu ar mai trebui să acorde subvenţii pentru încălzirea centralizată.

Măsura va fi resimţită şi la Buzău, unde peste 14.000 de locuinţe şi aproximativ 400 de instituţii şi societăţi sunt dependente de agentul termic livrat de Regia Autonomă Municipală.

Pentru această iarnă Primăria subvenţionează o mare parte din preţul gigacaloriei care, de la 430 de lei, cât costă producerea ei, ajunge la abonaţii RAM la 230 de lei.

Mulţi dintre buzoienii care locuiesc la bloc nu-şi vor putea permite să achite facturile din iarna viitoare. Din acest motiv, edilii caută alternative.

Regia de termoficare are o datorie istorică de peste 20 de milioane de euro şi, fără subvenţia de la Primărie, poate intra oricând în faliment.

În bugetul pe acest an va fi cuprinsă şi o investiţie prin care vor fi puse în funcţiune centrale termice în toate unităţile şcolare din municipiu.

Pe de altă parte, dacă directiva europeană va fi aplicată, din luna aprilie buzoienii abonaţi la RAM vor plăti dublu pentru apa caldă.

(Corneliu Floriceanu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…