A CRESCUT AJUTORUL DE DECES. A AJUNS LA VALOAREA DE 3131 DE LEI

A CRESCUT AJUTORUL DE DECES. A AJUNS LA VALOAREA DE 3131 DE LEI

Ajutorul de deces a fost majorat la peste 3100 lei, după adoptarea bugetului asigurărilor sociale, pe 2017. Faţă de cuantumul alocat anul trecut, creşterea însumează 400 de lei.

casa de pensiiAjutorul de înmormânare a crescut cu 400 de lei, de la 2681 la 3131 lei. Acest drept de asigurare socială se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului, sau a unui membru de familie. Dacă este vorba despre decesul unui membru de familie care nu era pensionar sau asigurat, familia va primi, totuşi, jumătate din suma maximă, adica peste 1500 de lei. Cu o singură condiţie, celălalt membru al familiei să aibă calitatea de asigurat.

Pentru a ridica ajutorul de înmormîntare, rudele trebuie să prezinte certificatul de deces, actul de identitate al solicitantului precum şi un act de stare civilă din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul. De asemenea, se va prezenta şi dovada că solicitantul a suportat cheltuielile de înmormîntare.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii ţin să precizeze că nu se acordă diferenţe, în cazul ajutorului de deces. Vor primi sumele majorate doar solicitanţii ale căror rude au decedat după 20 februarie. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…