227 DE BUZOIENI, ÎN CARANTINĂ INSTITUŢIONALIZATĂ. ALTE 202 PERSOANE SUNT IZOLATE LA DOMICILIU

227 DE BUZOIENI, ÎN CARANTINĂ INSTITUŢIONALIZATĂ. ALTE 202 PERSOANE SUNT IZOLATE LA DOMICILIU

Conform datelor furnizate de Instituţia Prefectului, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel: 227 persoane se află în carantină instituţionalizată, în timp ce alte 202 persoane sunt izolate la domiciliu.

carantinaEchipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi specifice 316 poliţişti, peste 100 jandarmi, 117 poliţişti locali şi 56 de militari ai MApN.

Începând de luni, 04.05.2020, în urma instituirii carantinei în cartierul Poştă al municipiului Buzău, efective ale MAI, MApN şi Poliţiei Locale, sub conducerea integrată a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, au acţionat pentru monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată. De asemenea, s-a acţionat atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât şi în misiuni de menţinere a climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru  asigurarea cu operativitate a intervenţiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.

Structurile şi subunităţile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliţiei Locale, au desfăşurat activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 62 persoane. Dintre acestea, un număr de 14 persoane au fost identificate că nu respectă interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, în valoare totală de 19.000 de lei.

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…