11 DECEMBRIE, BUZĂUL A VOTAT. LA ÎNCHIDEREA URNELOR, ÎN JUDEŢ PREZENŢA A FOST DE 41,8%

11 DECEMBRIE, BUZĂUL A VOTAT. LA ÎNCHIDEREA URNELOR, ÎN JUDEŢ PREZENŢA A FOST DE 41,8%

Astăzi, aşa cum prevede legea, secţiile de votare din judeţul Buzău s-au deschis la ora 7.00. Buzoienii s-au prezentat în număr destul de mare la urne, printre primii votanţi, ca de obicei, fiind politicienii de stânga. În judeţul Buzău au fost aşteptaţi la urne aproximativ 397.000 de cetăţeni cu drept de vot. Ei şi-au putut exprima opţiunea în cele 427 secţii de votare organizate pe raza judeţului. 

La închiderea urnelor, în judeţul Buzău votaseră 41,80% dintre alegători, procent ce ne situează pe locul 10 la nivel naţional.

Cea mai mare prezenţă s-a înregistrat în judeţul Olt (47,16%) iar cea mai scăzută prezenţă a fost consemnată în Maramureş (31.62%)

În oraşul reşedinţă de judeţ, au votat 40,73% dintre alegători.

Cea mai mare prezenţă s-a înregistrat la secţia de la Şcoala gimnazială “Aviator Mircea T. Bădulescu” (55.33%) iar la Secţia de la Liceul Henri Coandă a fost cea mai scăzută prezenţă, doar 24,96%.

vot-tara-2În judeţul Buzău, secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00, iar printre primii care s-au prezentat la urne au fost, ca de obicei, pensionarii şi politicienii de stânga. Astăzi, au fost aşteptaţi la secţii 397.000 de alegători cu drept de vot.  Ei şi-au putut exprima dreptul constituţional în cele 427 secţii de votare organizate pe raza judeţului.

Alegerea senatorilor şi deputaţilor se face prin scrutin de listă şi pe bază de candidaturi independente. Listele de candidaţi sunt propuse de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri.

Alegătorii au trebuit să voteze numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa. Totuşi, dacă în ziua votării se aflau în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale, aceştia au putut vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale unde îşi au domiciliul sau reşedinţa. În acest caz, au fost înscrişi pe listele electorale suplimentare.

Poliţia şi Jandarmeria au mobilizat pentru alegerile din 11 decembrie forţe impresionante pentru buna desfăşurare a procesului de votare. Astfel, la nivelul judeţului Buzău, peste 800 de poliţişti au fost angrenati, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie şi de ordine şi linişte publică şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, Poliţia Română a desfăşurat activităti, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Forţele implicate au asigurat măsuri de pază şi protecţie la cele 427 secţii de votare constituite la nivelul judetului. Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, au acţionat, conform competenţelor, 76 de poliţişti, constituiţi 38 de echipe operative. A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 200 de poliţişti, care a fost în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o impunea. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea interesa si

Comemorare

14.02.24 15:33 Ultima modificare 14.02.24 15:36

Cu multă durere în suflet anunțăm plecarea dintre noi a celui care…