ÎN MEMORIA EROILOR CĂZUȚI ÎN RĂZBOI. APROAPE 200 DE COPACI, PLANTAȚI LA SIRIU ȘI BERCA

ÎN MEMORIA EROILOR CĂZUȚI ÎN RĂZBOI. APROAPE 200 DE COPACI, PLANTAȚI LA SIRIU ȘI BERCA

Gest impresionant al militarilor buzoieni, în preajma Zilei Forțelor Terestre. Alături de autorități locale, elevi și preoți, au plantat peste 200 de copaci la Siriu și Berca, în semn de omagiu față de eroii căzuți pe front.

impadurire 2 impadurire 3

Luni și marți, la initiativa Diviziei 2 Infanterie “Getica”, s-au desfășurat activități de împădurire în comuna Berca și la Siriu, gest simbol, în memoria eroilor căzuți în război.

Toate au făcut parte din seria de manifestări şi ceremonii militare programate în acest an, pentru sărbătorirea, la 18 august, a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a, unitate ale cărei tradiții au fost preluate de Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Totodată, aceste activități se înscriu în programul manifestărilor desfăşurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre – 23 aprilie și a Zilei Veteranilor de Război – 29 aprilie.

Înființarea parcelelor de copaci cu nume de eroi din localitățile Berca și Siriu a reprezentat un gest recunoștință față de sacrificiul eroilor noștri, pe modelul început anul trecut, în municipiul Buzău, când stejarilor plantați în Parcul Crâng  le-au fost atribuite numele unor eroi buzoieni din Primul Război Mondial.

La Siriu au fost plantați 105 molizi, în timp ce în comuna Berca au fost înrădăcinați 80 de stejari.

La activitățile de împădurire de zilele trecute au participat voluntari din unitățile militare buzoiene, elevi ai școlii gimnaziale din localitatea Siriu, reprezentanți ai Prefecturii Județului Buzău, Consiliului Județean Buzău, autorități publice locale și preoți. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Educatie

“Nu mai jucați ping-pong cu educația!”

24.11.21 19:45 Ultima modificare 24.11.21 19:36

Consiliul Elevilor spune stop joc! Reprezentanții școlilor din România cer autorităților să nu mai joace ping-pong cu educația și au lansat o petiție ce urmează…