ÎN COMBINEZON, LA CĂPĂTÂIUL BOLNAVILOR DE LA ATI. PREOTUL SPITALULUI NU SE SPERIE DE COVID

ÎN COMBINEZON, LA CĂPĂTÂIUL BOLNAVILOR DE LA ATI. PREOTUL SPITALULUI NU SE SPERIE DE COVID

În Săptămâna Patimilor, pacienţii cu COVID-19 internaţi în secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău au primit o vizită mai puţin obişnuită. Pacienţii au avut şansa să fie împărtăşiţi de preotul din comunitate, părintele Iulian Raicovici, pe care l-au recunoscut la intrare în secţie după veşmântul bisericesc luat peste echipamentul de protecţie sanitară.

popa 1 popa 3 

În prezent, 14 bolnavi primesc oxigen în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. Pentru că sunt departe de casă şi familie, în preajma sărbătorilor de Paşte, au cerut să aibă parte de binecuvântarea unui preot, mai ales acum, la moment de cumpănă.   Părintele Iulian Raicovici a fost cel care şi-a făcut curaj şi a pornit în nobila misiune.  Acesta a îmbrăcat combinezonul alb şi toate celelalte elemente de protecţie sanitară, apoi a tras patrafirul pe deasupra şi a intrat în zona contaminată.  

Preotul spune că mai ales în această perioadă, când atât medicii cât și pacienții simt atât de apăsătoare boala, bucuria de a le fi alături este cu atât mai mare.

Cu emoții mari, cu vocea gâtuită, părintele Iulian vorbește despre frica pe care o vede în ochii pacienților, dar și despre îmbărbătarea pe care o oferă bolnavilor.

Preotul Iulian Racovici slujeşte în biserica din curtea spitalului şi nu este pentru prima oară când împărtăşeşte pacienţi din secţiile cu bolnavi în stare gravă. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și