ÎN AȘTEPTAREA REZULTATULUI. EXPERTIZA NEUROPSIHIATRICĂ S-A ÎNCHEIAT

ÎN AȘTEPTAREA REZULTATULUI. EXPERTIZA NEUROPSIHIATRICĂ S-A ÎNCHEIAT

Ancheta în cazul masacrului de la Spitalul Săpoca bate pasul pe loc. Procurorii așteaptă rezultatul expertizei neuropsihiatrice la care a fost supus autorul. Bărbatul, care a ucis șapte persoane și a rănit șase pacienți din spital, a fost de mai multe ori în fața comisiei formate din specialiști. Rezultatul este esențial pentru continuarea anchetei. 

spital sapoca  sapoca spital

Individul care a semănat moarte în Spitalul Săpoca este internat în continuare în camera de izolare a unui pavilion de la unitatea medicală unde s-a produs nenorocirea. De câteva ori, bărbatul a fost scos, sub escorta mascaților, pentru a fi dus în fața comisiei de expertiză sau la procurorul de caz.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că au fost finalizate ședințele programate la comisia de expertiză și că se așteaptă redactarea deciziei cu privire la existența sau nu a discernământului în momentul comiterii faptei.

Dacă se stabilește că autorul a avut discernământ, bărbatul va fi arestat și trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă la omor calificat și distrugere.

De menționat că, în această situație, nu este exclus ca apărătorii să conteste decizia, având în vedere că unul dintre membrii comisiei este medic la Săpoca, fiind suspectată o formă de incompatibiliate. În caz că verdictul va fi “fără discernământ”, individul nu va fi chemat în fața instanței și va fi internat într-o secție specială a Spitalului Săpoca.

Între timp, Colegiul Medicilor a solicitat sprijinul din partea unui profesor universitar de la Facultatea de Medicină, pentru a fi analizat tratamentul administrat pacientului care a ucis șapte persoane și a rănit alți șase internați, din două saloane ale unității de la Săpoca. Opinia este esențială pentru continuarea anchetei demarate de Colegiul Medicilor.

De asemenea, procurorii au în lucru și cercetarea în REM pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, aici fiind vizată atitudinea angajaților aflați în tură, pe secția în care a avut loc masacrul. (Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și