Publicat la: 30.11.2016. 18:26 / 2.487 views

ICOANE VECHI ROMÂNEŞTI. EXPOZIŢIE ORGANIZATĂ CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Expoziţia de icoane vechi româneşti este rodul unei frumoase colaborări dintre Muzeul Judeţean şi Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Peste 60 de icoane, de o excepţională valoare culturală şi religioasă, alcătuiesc o expoziţie de suflet, oferită buzoienilor în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Icoana a fost şi este nelipsită din casele românilor şi este păstrată la loc de cinste, ca simbol al credinţei nestrămutate în cele sfinte.

icoane-1Pentru prima dată, mai multe icoane vechi, care fac parte din patrimoniul valoros al ţării, au părăsit Muzeul Arhiepiscopal, pentru a poposi la cel Judeţean.

Expoziţia „Icoane vechi Româneşti”, vernisată la Muzeul judeţean, este o frumoasă colaborare a acestei instituţii cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Alături de cele aflate în patrimoniul Muzeului Judeţean, icoanele de o excepţională valoare sosite de la Muzeul Arhiepiscopal, au alcătuit o adevărată expoziţie de suflet dăruită buzoienilor.

Cele peste 60 de exponate foarte vechi, unele dintre ele restaurate proaspăt, fac parte din patrimoniul naţional şi au fost create în ateliere prestigioase din Ţara Românească între secolele XVIII şi XX.

Alcătuită special în preajma Sărbătorilor de Iarnă, expoziţia „Icoane vechi româneşti” va fi deschisă la Muzeul Judeţean şi va bucura sufletele buzoienilor până pe 10 ianuarie, 2017. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!