Publicat la: 31.01.2019. 19:26 / 2.331 views

GRIPA SE EXTINDE LA BUZĂU. ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ LA PREFECTURĂ

Gripa se răspândeşte cu rapiditate şi la Buzău. Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu temutul virus se apropie de o sută. În această dimineaţă a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia au fost stabilite măsuri preventive suplimentare. 

spital 4Autorităţile din sănătate au anunţat o creştere mare a cazurilor de gripă din judeţul Buzău. S-a ajuns la 92 de pacienţi diagnosticaţi cu virusul gripal.

Numărul mare al pacienţilor cu gripă se explică prin faptul că, odată declarată epidemie, medicii pun acest diagnostic doar în baza consultului la toţi cei care se prezintă cu simptome specifice. Terapia este aplicată imediat după prezentare.  

Din aproape o sută de cazuri, 12 provin din mediul şcolar, însă nu există un pericol de îmbolnăvire în masă, având în vedere că au fost luate măsuri de protecţie şi izolare a copiilor bolnavi. De mâine, pentru o săptămână, se intră în vacanţa intersemstrială. Se va face triaj epidemiologic zilnic şi la reluarea cursurilor.

De asemnea, se menţin restricţiile şi măsurile de protecţie stricte din spitale. Cu toate acestea, la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, personalul medical se confruntă cu probleme din partea unor aparţinători, care reuşesc, totuşi, să pătrundă pe secţii în intervalele orare fără vizite. 

La şedinţa de azi, Prefectul a cerut ca toate primăriile să informeze populaţia cu privire la măsurile de protecţie adoptate de autorităţi. 

În momentul de faţă, la secţia de Boli Contagioase sunt internaţi 13 pacienţi cu gripă. Ceilalţi sunt izolaţi la domiciliu. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!